gumialkatrész gyártás és forgalmazás

English  German  Romanian  French  Serbian 

Gumi Hungária Kft. Gumigyártás, GumitermékekCégünkrőlTevékenységünket 1989-ben kezdtünk egyéni vállakozóként, majd 2011-ben megalakult a Gumi Hungária Kft. Alkalmazott technológiákTechnológiákÜzemünkben napi szinten alkalmazzuk a prés technológiát, extrudálást, stancolást, flakon fúvást és szivacs hasítást. Szilikon gumitermékekTermékekTermékeink közé sorolhatjuk a szilikon alkatrészeket, az extrudált műanyag termékeket és egyéb gumialkatrészeket. Képes galériaKépekTekintse meg galériánkat ahol megnézheti üzemünket, gépeinket, termékeinket, vagy akár az üzemünk környékét is. ElérhetőségekKapcsolatFelsőgöd nyugati részén lévő üzemünkhez kényelmesen eljuthat a régi 2-es vagy az újabb 2/A gyorsforgalmi útról is.

Vulkanizálás

A vulkanizálás az utolsó lépés a kaucsukkeverékek feldolgozó műveleteinek sorában. Itt válik a kaucsukkeverék elasztikus gumivá, és kapja meg végleges geometriai alakját és műszaki tulajdonságait.

A préstechnológia a gumiipari termékek gyártásának legrégebbi, gyakran alkalmazott technológiája. A fűtött vulkanizáló lapok közé helyezett szerszámot a gyártandó terméknek megfelelő ideig, 4-6 N/mm2 nyomással zárva tartjuk, majd nyitjuk, ezután a kész alkatrész a formából kiemelhető. A lapokat elektromosan fűtik. A hőmérsékletszabályozás digitális hőfokszabályzóval nagy pontossággal lehetséges.

A kompressziós eljárásnál az előkészített nyersdarabot a felmelegített és szétnyitott formába helyezik. Ezt követően a formarészeket összeillesztik , és a vulkanizáló-présbe helyezik ahol a présnyomás következtében a keverék a szerszám üregeit kitölti, az anyagtöbblet pedig a szerszám osztósíkjába folyik és sorját képez. A szerszámüreg kitöltéséhez szükséges nyomás kialakítása 10-15% túltöltéssel valósítható meg, ezért a sorjaképződés. A kézi sorjázás történhet ollóval, késsel, csiszológéppel vagy szerszámmal. A gépi sorjázás pontossága és termelékenysége nagyobb, mint a kézi sorjázásé. Csiszolással vagy leszúrással távolítják el a sorját. A vulkanizálás ciklusideje függ a vulkanizálási időtől, a prés és a szerszámok kezelési idejétől. Gazdaságossági okok miatt előnyös a lehető legmagasabb hőmérséklet alkalmazása, hogy a vulkanizálási idő rövid legyen. Adott formánál figyelembe kell venni a zsugorodás hőfokfüggését a termék méretváltozása miatt.

A kompressziós eljárás előnye, hogy kis sorozat gyártására gazdaságosabb, mint az egyéb eljárások. Az alkalmazott szerszámokat szerszámkészítő speciális fémforgácsolási eljárással készíthet hozzá.

600x600-as gumiipari présgép
600x600-as gumiipari présgép


Vulkanizált gumialkatrészek
Vulkanizált gumialkatrészek


Csőkompenzátor
Csőkompenzátor


Átvezető gumigyűrűk, gumi bakok, szippantó gumi
Átvezető gumigyűrűk, gumi bakok, szippantó gumi


O-gyűrűk
O-gyűrűk


Tömítések, gumi bakok
Tömítések, gumi bakok

Valid CSS! Valid HTML 4.01 Transitional